Præsentation af Irsai Olivér

Vi vil gerne præsentere vores nye hvidvin i Pannonvins sortiment. En blomsterrig duft, lavt syreindhold sammen med fersken og citron smag gør Irsai en perfekt og fantastisk sommervin.

Irsai blev fremavlet i 1930 i Ungarn som en krydsning mellem druen Pearl af Csaba og druen Hvid fra Pozsony. Formålet var at finde en resistente drue til spisebrug, men Irsai blev også en populær drue til fremstilling af hvidvin.

Det største dyrkningsområde findes i Ungarn. Irsai modnes tidligt i august og giver en blomsterrig hvidvin, som er meget populær om sommeren. Denne type vin kan sammenlignes med Pinot Gris, men giver mere duft, svarende til Muscat. Vinen har en lys, grøn-gul farve, en duft, der også er forbundet med tropiske frugter og citron, og et lavt syreindhold.

Den er nem at drikke, kan blandes med fx Sauvignon Blanc men kan også nydes med blandet af danskvand. Irsai er altid et godt valg til kyllingesalat, rejesalat, grillet fisk, risotto eller anden let frokost om sommeren.

Giv dig selv en chance for at smage Irsai! Måske opdager du en ny yndlingsvin!

Quick Navigation
Er du 18 eller ælder? Jeg bekræfter at jeg er fyldt 18 år.
×
×

Cart