Vinområde Villány

Villány

Villány vinområde er et af Ungarns mest udviklede vindyrkningsarealer, hvor druerne dyrkes på 2100 hektar.Vinregionens submediterrane klima giver gode betingelser for druernes modning. Villany område er Ungarns mest varmeste og solrige vinregion med lange tørre somre, der giver druerne en lang vækstsæson. Vinregionens jord består af rødt ler og brun skovjord, som har bundfældet sig på bakker med kalkstenen.

I Villány vinregionen taler vi om 2 forskellige dyrkningsmetoder, som knytter sig til de byer, der ligger i området. Villány er berømt for sine brændende røde vine og moderne teknologi, mens man i Siklós er kendt for sine hvide vine. De to vindistrikter er forbundet med Villány-Siklós vinrute.

Villánys røde vine er mørkerøde, fyldige, duftende og rige på smag med høj alkohol og tannin indhold. De mest eftertragtede ungarske vine stammer derfra, f.eks. de populære Kékfrankos cuvée. Siklós hvide vine er Italiensk Riesling, Tramini og Ottonel Muscat.

Vinfremstilling i regionen blev indført af romerne, så det kan siges at vinproduktionen har ca. 2000 års historie, og den har ændret sig og er blevet forbedret i takt med den løbende indvandring af flere etniske grupper. Kadarka kan vi takke serberne for, de tyske svabere indførte Portugieser, så kom druen Kékfrankos, og senere blev de franske sorter også introduceret; f.eks. Cabernet Franc, Sauvignon, Merlot og Pinot noir. Villány-vinregionen kunne konstant fornyes med respekt for traditionen som førte hen til, at Villanys vine giver en næsten perfekt skala i dag.

Under kommunismen i det sidste århundrede blev vinproduktionen nedprioriteret, men i de sidste par årtier startede små producenter af Villány deres egen lille produktion og aftapning af vin. Indførslen af de mange sorter og bøndernes markedsorienterede holdning har lagt grunden til Villánys berømmelse, og i 1987 udnævnte den internationale jury byen Villany retten til at bære titlen ”Grapes and Wines City” . De lokale vinbønder er i dag regelmæssige prisvindere af vinkonkurrencer. Villánys vinbønder og vingårde blevet kåret til „ Årets vinproducent ” og „Årets vinstue ”. Priser, som er de mest prestigefyldte priser for det ungarske vinerhverv.

Quick Navigation
Er du 18 år eller ældre? Jeg bekræfter at jeg er fyldt 18 år.
×
×

Cart