Vinområde Szekszárd

Szekszárd ligger i en armslængdes afstand fra Donau i Sydpannonia omgivet af bakkerne med historisk atmosfære.
De første fund af lokal vinproduktion stammer fra romertiden. Et af dem er en 11 tons marmor sarkofag med udsmykning og et tegn på et sidepanel, der illustrerer en bærende drue, som vokser ud af en skål: “Giv et offer til hyrden, drik, og du skal leve”.

Marcus Aurelius Probus, romersk kejser var den første der bestilte druehøsten i regionen. Vingårdene der gjorde dette vindistrikt berømte, ligger på de østlige bakkeskråninger af området, som løber fra det nordlige Szekszárd til det sydlige Báta. I dag er der cirka 2300 hektar dyrket jord.

Det tempererede kontinentale klima er karakteriseret af varme somre med 2050 solskinstimer og milde vintre. Den gennemsnitlige nedbør på et år er mellem 500 og 600 mm. Takket være den homogene røde lerjord er de røde vine glatte og fyldt med højt alkoholindhold.

Komponisten Franz Liszt var en stor beundrer af de røde vine fra Szekszárd, de er blevet brygget på Kadarka – som er en gammel vinsort, som nu produceres på mindre end 100 hektar. I dag dominerer Kékfrankos, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc dyrkningen. Udover Eger er det kun tilladt i Szekszárd at bruge betegnelsen Bikavér, som er en blanding af 2-3 forskellige sorter. Der laves også hvidvin på Chardonnay og Riesling.

Quick Navigation
Er du 18 år eller ældre? Jeg bekræfter at jeg er fyldt 18 år.
×
×

Cart